Wysoka Jakość i Gwarancja Smaku

Tradycyjne smaki              w butelce

Barszcz Czerwony Krakowski

Barszcz Czerwony Karkowski to produkt, który został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych z Małopolski. 

Wytwarzany jest w oparciu wyłącznie o najlepsze, starannie wyselekcjonowane składniki pochodzące od polskich rolników oraz tradycyjną, niezmienną od lat recepturę tradycyjną pozbawioną konserwantów i innych, sztucznych dodatków.

Buraki są dobrym źródłem przeciwutleniaczy oraz witamin A, C i E. Ponadto zawierają azotany, które poprawiają ciśnienie krwi i zwiększają jej przepływ. 

 

Naturalnie kiszony zakwas do sporządzania zup but. szklana 0,5 l - Smak kuchni staropolskiej
Sposób przygotowania: zawartość wlać (wg upodobań smakowych) do wywaru mięsno-jarzynowego i zagotować. Podawać z ziemniakami, jajkiem, uszkami lub krokietem.

Przechowywać w temperaturze: +2C do +14C

Składniki: wyciąg z naturalnie kiszonych buraków na zakwasie żytnim, sól, czosnek, przyprawy

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

wartość energetyczna 50kJ / 12 kcal
tłuszcz 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
węglowodany 0,3 g
w tym cukry < 0,1 g
białko < 0,3 g
sól 1,85 g

       

Barszcz czerwony, to wyciąg z naturalnie kiszonych buraków na zakwasie żytnim. Jest odpowiednio ukwaszony, aromatyczny

zobacz naszą ofertę